vra logo

Privacy en internet.

De laatste weken is er heel wat te doen omtrent “Privacy en internet”. Wellicht heeft u in uw mailbox al ettelijke mails gekregen van bedrijven of organisaties die al of niet een bevestiging vragen om op hun presentielijst te blijven. Aan u om daarop in te gaan of niet. Weet dat u ten allen tijde schrapping van een mailinglist kunt aanvragen.

De leden van VRA, Vlaamse RadioAmateurs, hoeven niets te vrezen.
De vereniging houd alleen naam, adres, opgegeven afdeling, emailadres en roepnaam in hun bestand. Dit bestand word door de penningmeester samengesteld aan de hand van de lidmaatschapsbetalingen als lid of sympathisant en is enkel beschikbaar voor bestuursleden.
Afdelingsvoorzitters kunnen bij de penningmeester een lijst bekomen van leden die hun afdeling hebben opgegeven.
Onder geen beding word dit bestand doorgegeven aan derden.
Dit bestand hebben we nodig om u ons tijdschrift” RadioAmateur” en “Informatief” door te sturen.

Wat onze websites betreft:
Op de algemene website worden er geen presentielijsten bijgehouden. De inhoud van de website is tenslotte voor iedereen beschikbaar.
De ledenwebsite is enkel toegankelijk voor leden die een paswoord hebben aangevraagd bij de webmaster. Dit paswoord is enkel bekend bij de webmaster en de aanvrager in kwestie.
Een bestand van deze paswoorden word bijgehouden door de webmaster zodat hij eventueel een vergeten paswoord terug kan melden. Dit bestand is aan niemand anders bekend gemaakt. Dit bestand bevat naam, roepnaam, paswoord en emailadres.
Op de ledenwebsite zijn deze inloggegevens versleuteld aanwezig. Deze versleuteling gebeurd via een externe website, enkel bekend bij de webmaster. Enkel de webmaster heeft toegang tot de data van de websites en kan dus data aanpassen.
Weet dat onze websites bij een provider in de USA bewaard en beheerd worden en dat aldaar strenge reglementen van kracht zijn die wij uiteraard respecteren om geen uitsluiting te riskeren.

Wat onze Facebookpagina betreft:
“VRA Vlaamse Radioamateurs”. Dit is een openbare pagina waar ook geen gebruikerslijst genoteerd wordt.

Samengesteld door ON7XM, Jules Verheyde, redacteur en webmaster VRA.

17 juni 2018.

Bedrijfsnr: 0465.117.671 - Disclaimer
Copyricht © VRA
Webontwerp: ON7XM