logo vra
qsl kaart van ON7XM

e-QSL.

E-QSL
Sinds enige jaren kan men QSL's versturen via het internet. Om van deze mogelijkheid gebruik te maken moet je je eerst registreren bij eQSL.
Surf hiervoor naar: http://www.eqsl.cc
Na het invullen van het vragenformulier zal er een email verstuurd worden met een wachtwoord, zodat je kunt inloggen bij eQSL. Zorg er bij het invullen van de vragenlijst voor dat je aangeeft dat je in Belgiƫ woont.
Je hebt de mogelijkheid om on-line een kaart samen te stellen. Er zijn verschillende lettertypes en afbeeldingen op de site aanwezig. Deze kunnen gratis gebruikt worden.
Wil je een persoonlijke QSL kaart maken, dan kan dat. Tegen een kleine vergoeding kan men een eigen afbeelding gebruiken.
Je kunt de kaart op verschillende manieren indelen, uitproberen en het beste resultaat opslaan.


QSL versturen.
De eerste mogelijkheid is om on-line de gegevens in te typen maar dit is omslachtig (tenzij je slechts 1 kaart verstuurd).
De tweede mogelijkheid is om een bestand naar de server te sturen. Dit bestand moet in het ADIF formaat zijn opgemaakt. Als je een logboekprogramma op de computer gebruikt kun je de gegevens in dit formaat exporteren. Alleen het geƫxporteerde bestand uit het logboek naar de server versturen en de rest gaat vanzelf. Als het computerlog bestanden niet in ADIF formaat kan exporteren zoek dan op internet naar een conversieprogramma die de klus kan klaren.


Het ontvangen van eQSL.
Als er nieuwe eQSL kaarten aankomen, dan zal dat via een e-mail gemeld worden. Je kunt natuurlijk ook even inloggen op de site van eQSL en kijken of er kaarten zijn aangekomen. Als er nieuwe kaarten zijn, dan kun je die op het scherm zien, opslaan op uw pc of printen.

 

Bedrijfsnr: 0465.117.671- Disclaimer
Copyricht © VRA
Webontwerp: ON7XM